Hungaria Classic
2017. 04. 29.

Versenykiírás
ON-LINE nevezés
Versenyzők
Beszámoló 2016
Galéria

Home  ||  Hungaria Classic  ||  Velodrom Millenáris  ||  Oldtimer Expo


XV. Hungaria Classic 2016 - Beszámoló

2016. április 23. (szombat), Tata - Budapest

 

Tatán már többször megfordult a Hungaria Classic, de mindig csak átutazóban, idén viszont ez a festői város volt a verseny központja. Michl József polgármester úr személyes támogatása és jelenléte is megerősítette, ide visszatérünk: már most kattognak agytekervényeink, hogyan készüljünk jövőbeli rendezvényeinkre.

 

Hungaria Classic 2016

 

A Pikant Pajta volt a regisztrációs reggelizés, illetve az ebéd helyszíne, és állíthatjuk, hogy nemcsak a kulináris élmény, de a hely rendkívüli igényessége is minden várható képzeletet felülmúlt, köszönet Magyar Miklósnak és munkatársainak.

 

Hungaria Classic 2016

 

Reggel még lógott az eső lába, de mire elrajtolt az Oldtimer Szuperkupa 48 autója, a nap is előbújt, hogy aztán egész nap a lehető legideálisabb "veterános időjárás" kísérje szinte végig 250 kilométeres utunkat. A verseny nemzetközi jellegét 2 osztrák és 3 cseh csapat adta meg. Az idén első ízben kiírt AHC versenysorozat reményeink szerint izgalmakat, új ellenfeleket tud majd toborozni.

 

Hungaria Classic 2016

 

A tatai tavat és a várat többször is érintette a mezőny, közben megjártuk Környét, Oroszlány-Pusztavámot, Mórt (itt a belvárosban volt egy Le Mans-i feladat), és Fehérvárcsurgót, ahol a szépen helyreállított kastély udvarán parkoltunk. Innen Gánt, majd Majkpuszta volt az irány, utóbbi helyszínen a bányászati múzeum előtt volt egy tripla feladat.

 

Hungaria Classic 2016

 

Ebéd előtt és után a tatai tó partján egy-egy rövid 1/100-ast kellett teljesíteni, majd Tarján és Bajna következett. Nagysáp is régi ismerősként fogadott minket, köszönjük szépen Balogh Miklós polgármester úrnak és feleségének a szívélyes vendéglátást.

 

A nehezen megjegyezhető, de annál varázslatosabb Péliföldszentkereszt nélkül az utóbbi években nem is tudtunk Hungaria Classic versenyt elképzelni. Az állandó fejlesztések miatt rendkívül fotogén helyszínen egy gurulós szakaszt teljesített a mezőny. Itt is köszönjük a tulajdonosok támogató hozzáállását; jövünk még :)

 

Hungaria Classic 2016

 

A dombos tájon tovább haladva értünk Csolnokra, ahol több száz érdeklődő várta, hogy megnézhesse a dupla körözős feladatot. Tapsot is kaptunk a barátságos helyiektől, köszönjük szépen!

 

Hungaria Classic 2016

 

Budajenőn a Templomvölgy volt az utolsó, tizenkettedik feladat helyszíne. A sokak számára mumus, kacskaringós terület idén is szedte áldozatait, nemcsak tavaly semmisültek meg a jobb helyezésekről szőtt álmok…

 

Innen már kötetlenül, de időre kellett beérni az óbudai Pékességhez, hogy ott a menetleveleket leadhassák a versenyzők, majd beálljanak a díjkiosztó helyszínének, a Buda Gourmet garázsába. Ekkor már elég erősen esett az eső is, ami napközben megkímélte a mezőnyt, szóval szerencsénk volt az időjárással.


A "titkosokkal" együtt összesen tizennégy  1/100-as változatos képet mutatott, aminek meg is lett az eredménye, mert sok szakaszgyőztest ünnepelhettünk az esti díjkiosztón egy minden igényt kielégítő vacsorát követően.

 

Hungaria Classic 2016

 

Nagyon jó nap volt, köszönöm a részvételt, gratulálok a győzteseknek!
Külön elismerés és köszönet a Chronomoto rutinos munkatársainak a hibátlan és profi lebonyolításért!

 

Eredmények, illetve a versenyen készült fotók elérhetők a linkekre kattintva.

 

 

Noszvai András szervező
+36-30-676-8480
oldtimer@timemaster.hu

 


Home  ||  Hungaria Classic  ||  Velodrom Millenáris  ||  Oldtimer Expo


(c) Copyright: TimeMaster Ltd. All rights reserved.